Invisalign so tanke, prozorne in praktično nevidne opornice, ki postopoma poravnajo vaše zobe. So najmanj moteče od vseh vrst opornic, neboleče in enostavne za uporabo.

Naročanje na pregled

V čem je Invisalign drugačen?

Invisalign nevidne opornice so najmanj moteče od vseh vrst opornic, saj so zelo udobne za nošnjo, ne vplivajo na spremembo govora, ne puščajo kovinskega priokusa in nimajo ostrih robov. Ker izvajajo manjše sile kot fiksni aparat, so neboleče in enostavne za uporabo. So zlahka snemljive, kar omogoča boljšo in lažjo ustno higieno in s tem zmanjša možnost za nastanek kariesa. Zahtevajo minimalno vzdrževanje.

Invisalign je primeren tako za odrasle kot otroke. Na voljo je več programov (i7, Lite, Full, Teen). Razlika med njimi se nanaša na število korekcijskih opornic, odvisno od zahtevnosti premika vaših zob.

Kako poteka Invisalign zdravljenje?

Pred začetkom ortodontskega zdravljenja najprej fotografiramo začetno stanje zob in obraza. Nato vaše zobe skeniramo z digitalnim intraoralnim optičnim čitalnikom iTero. Ta hitro ustvari zelo natančno tridimenzionalno sliko stanja zob. Po skeniranju lahko s pomočjo računalniške simulacije že pred terapijo vidimo možne variante premikov in skupaj z vami izberemo končni videz poravnanih zob.

Invisalign ni ena opornica, ampak serija različno oblikovanih. Vsaka je oblikovana tako, da nežno pritiska na zobe in postopoma spreminja njihov položaj. Opornice po navodilu ortodonta menjate na 7-10 dni. Da dosežete želeni učinek, je treba vsako opornico nositi redno, 22 ur dnevno. V nasprotnem primeru ne bo prišlo do želenih premikov zob.

Pri nekaterih med vami, ki imate zobe izrazito tesno skupaj, je treba pridobiti prostor za poravnavo zob. Včasih, če ne gre drugače, se lahko kak zob tudi odstrani, če pa je tesno stanje zob blago ali zmerno, opravimo »stripping«, s čimer nežno zožimo zobe.

Pri bolj kompleksnih ortodontskih nepravilnostih je treba poleg Invisalign opornic v zdravljenje vključiti še kovinske gumbe in elastike.

Po zaključenem zdravljenju prejmete še tri Invisalign opornice, ki so namenjene vzdrževanju doseženega stanja.

Ortodontsko zdravljenje z nevidnim zobnim aparatom Invisalign je bolj predvidljivo in običajno poteka hitreje kot klasično ortodontsko zdravljenje.

So vaši zobje primerni za poravnavo z Invisalign? Naročite se na pregled in preverite.

Sodelujemo z najboljšimi.

Pri strokovni presoji glede najbolj primernega pristopa za Invisalign sodelujemo z najboljšimi. Podjetje VBO digitalno zobozdravstvo je daleč največji in najbolj izkušen ponudnik obravnav z aparatom Invisalign v tem delu Evrope. Do popolnega nasmeha so pomagali že več kot 1000 ljudem, tudi v Centru Pušnik-Novljan.

Galerija nasmehov

prejpotem
Prej – potem: mejo med slikama povlecite levo ali desno.
prejpotem
Prej – potem: mejo med slikama povlecite levo ali desno.
prejpotem
Prej – potem: mejo med slikama povlecite levo ali desno.

Vas motijo razmetani zobje?

Vsak ima lahko poravnane zobe in čudovit nasmeh. Preverite, kakšen je lahko vaš!

Naročanje na pregled