Ohlapna koža na vekah ustvarja zgaran in utrujen videz, včasih celo ovira vid. Z enostavnim posegom jo lahko odstranimo in si povrnemo mladosten pogled.

Naročanje na pregled

Zakaj pride do povešenih vek?

Z leti, že po 25. letu starosti, se začne zmanjševati elastičnost kože. Najprej to opazimo na svojem obrazu. Tam je padec elastičnosti najbolj intenziven, obraz pa je tudi najbolj opazovan del telesa.

Koža na obrazu je zelo nežna in tanka. Ker je praktično vedno nepokrita, je izpostavljena UV svetlobi, toploti in hladu. Na podlago je pripeta ohlapneje kot koža drugje po telesu in se več premika. Ko se s starostjo spremeni še podkožno tkivo, postane koža na obrazu še ohlapnejša. Gube in ohlapna koža se pojavijo tudi okoli oči.

Oči ne služijo le vidu.

V komunikaciji z drugimi so pomemben vir informacij o našem počutju. Vse, kar naredimo z vekami in obrvmi, sporoča naše čustveno stanje. Povešena koža vek (blefarohalaza) hitro ustvari občutek utrujenosti, žalostne vdanosti, depresivnosti in ostarelosti – tudi če nič od tega ne velja za nas.

Ko se povesi še bolj, se začne naslanjati na gornje trepalnice. Sčasoma se prevesi preko njih in ovira vid.  Pod tako povešeno veko se lahko “skrije” celotna zgornja polovica vidnega polja.

Nikomur ni treba čakati tako dolgo.

Nekateri so mnenja, da je povešene veke in oteženo gledanje treba pač sprejeti kot normalni del starosti. Normalen že, nikakor pa nerešljiv.

V ogledalu lahko preverimo, kako daleč je težav pri nas. Pri sproščenem obrazu in čelu preverimo, ali koža zgornje veke nalega na trepalnice ali jih celo prekriva. Privzdignimo si odvečno kožo. Če ob tem vidimo bolje in več, gre za napredovalo obliko, ki jo je dobro rešiti, preden bomo videli še manj.

Domača improvizacija ne pomaga.

Nekateri improvizirajo z dvigovanjem obrvi in gubanjem čela, saj s tem začasno privzdignejo povešeno veko. Na začetku stvar deluje in gib lahko postane povsem podzavesten. A ima svojo ceno. Ob neprestanem napenjanju mišic čela lahko občasno pride do glavobola. Ko pa opeša moč mišic čela, tudi ta tehnika doživi konec.

Težava je enostavno rešljiva.

Ohlapna koža na vekah ustvarja zgaran in utrujen videz, celo ovira vid. S preprostim in kratkotrajnim operativnim posegom lahko odstranimo odvečno kožo, ki moti naš videz, komunikacijo z drugimi in naš vid. Povrnimo si mladosten videz!

Vas motijo povešene veke?

Preverite, kako preprosto si lahko povrnete boljši vid in mladosten pogled.

Naročanje na pregled