Estetsko zobozdravstvo

Zagotovite si bleščeč nasmeh in izboljšajte izgled celotnega obraza. Estetsko zobozdravstvo obsega minimalno invazivne posege, s katerimi izboljšamo funkcijo in izgled zob.


Porcelanske luske

Če imate težave s trajno zabarvanimi zobmi, odlomljenimi zobmi, abradiranimi oz. izrabljenimi zobmi ali vrzelmi med zobmi, so porcelanske luske idealna rešitev za vas. Nasmeh lahko polepšate z minimalnimi posegi v zdrave zobe. Prej: Izrabljeni zobje


Potem: Porcelanske luske

Poseg je neboleč in se opravi brez anestezije, saj sklenina zoba, ki jo brusimo ni občutljiva. Na vašo željo lahko poseg opravimo tudi v lokalni anesteziji. Kadar so zobje izrabljeni ali so med njimi razmaki, luske naredimo celo brez brušenja, le na podlagi odtisa. S porcelanskimi luskami lahko posamezen zob ali zobe poravnamo, podaljšamo ali spremenimo obliko, posvetlimo in vam zagotovimo naraven nasmeh, ki si ga želite.

Postopek izvedbe porcelanskih lusk:
  • odbrusimo tanek sloj sklenine in vzamemo odtis,
  • v laboratoriju zobni tehnik izdela porcelansko lusko po odlitem modelu,
  • zob jedkamo in nato na zob nalepimo lusko s specialnimi adhezivnimi cementi, ki jih ponavadi strdimo z UV svetlobo,
  • zatem odstranimo odvečen cement z zoba in zapoliramo prehode med lusko in zobom.

Močno razmaknjeni in abradirani zobje

Estetski videz s porcelanskimi luskami

Popolnoma naraven videz zob
O primernosti pacienta za operacijo sive mrene se vedno odločimo po natančnejših meritvah in po natančnem pogovoru s pacientom. O operaciji se okulist kirurg in pacient vedno odločita skupno po poglobljenem pogovoru o dobrih in nevarnih posledicah operacij.

 

© Pušnik-Novljan, okulistika, optika, zobozdravstvo d.o.o. Vse pravice pridržane.