Beljenje zob

Z leti naši zobje spremenijo barvo zaradi posledic prehrane, kajenja, pitja kave, čajev ali uživanja določenih zdravil, naravna barva zob pa potemni tudi s starostjo. Vzrok za to so spremembe v strukturi zoba in zunanji dejavniki. 


Beljenje varno posvetli vaše zobe. Beljenje zob lahko naši pacienti izvajajo tudi doma, vendar ob predhodnem obisku in kasnejših rednih kontrolah zob in zobnih tkiv v naši ordinaciji. 

Bolj učinkovito, varno, hitrejše in predvsem popolnoma neboleče pa je beljenje v naši zobni ordinaciji. V zobozdravstvu Novljan zobe belimo lasersko z BIOLASE - EPIC laserjem. Učinki beljenja so vidni že po 20 minutah. Pomembno je, da zaradi kratkega časa delovanja belilnega gela, ki se aktivira z laserjem (skupno samo 8 minut), po beljenju ne pride do povečane občutljivosti zob oz. skelenja. 

Pred postopkom beljenja morajo biti zobje in dlesni zdravi, brez kariesa, zalivke morajo biti kakovostno izdelane, pacient pa mora vzdrževati ustrezno higieno zob. 

Vsaj 24 ur po posegu beljenja zob se morate izogibati uživanja snovi, ki zabarvajo zobe, kot so kava, čaj, rdeče vino in hrana z močnimi barvili. Poudariti moramo, da belilni gel ne pobeli zalivk in prevlek. Če so v vidnem območju, jih je po beljenju potrebno zamenjati. 

© Pušnik-Novljan, okulistika, optika, zobozdravstvo d.o.o. Vse pravice pridržane.