Očesni pregledi

Pri nas so čakalne dobe za očesne preglede kratke. Očesne preglede opravljamo na zdravstveno izkaznico in na napotnico. Z informacijami v vodniku za očesne preglede vam bomo predstavili glavne elemente okulističnega pregleda in vam s tem pomagali, da boste na pregled čim bolj pripravljeni.

Vodnik za ocesne preglede

Bolezni oči

V nadaljevanju si preberite opise vseh najpogostejših bolezenjskih obolenj oči

Bolezni oči

Vodnik prve pomoči

Naše oči so v očesni votlini, ki jo obkroža močan kostni greben, dobro zaščitene pred poškodbami. Veke se hitro zaprejo in tako zaščitijo oko pred tujki in močno svetlobo. Toda vseeno si lahko oko poškodujemo. Vsako poškodbo očesa, tudi najmanjšo, mora pregledati zdravnik, ker lahko ogrozi vid.

Vodnik prve pomoči

Otroški vid

Otroci vzamejo vid za samoumeven. Ker drugačnega ne poznajo, mislijo, da je to, kar vidijo, normalno. In tudi če opazijo težavo, običajno ne povedo staršem. Zato je pomembno, da čim hitreje ugotovimo kakšen je ta vid.


Otroški vid

Računalnik in oči

Delo z računalnikom pomeni za naše oči napor, ki se z neustreznim delovnim okoljem le še stopnjuje (nepravilna postavitev monitorja, slaba oziroma neustrezna osvetlitev prostora, neustrezna višina delovne mize).
Računalnik in očiPrehrana in oči

So nas mame silile jesti korenje samo zato, da smo pojedli kaj zelenjavnega ali je uživanje korenja res zdravo za oči? Povejmo, da povprečno velik koren vsebuje dvakrat več vitamina A, kot je njegova dnevna priporočena količina vnosa; čemur lahko sledi, da je uživanje korenja zelo koristno za zdravje naših oči.

Prehrana in oči

O primernosti pacienta za operacijo sive mrene se vedno odločimo po natančnejših meritvah in po natančnem pogovoru s pacientom. O operaciji se okulist kirurg in pacient vedno odločita skupno po poglobljenem pogovoru o dobrih in nevarnih posledicah operacij.

 

© Pušnik-Novljan, okulistika, optika, zobozdravstvo d.o.o. Vse pravice pridržane.