Petnajst let Očesnega kirurškega centraPartnerja v zasebnem življenju sta leta 1993 postala tudi poslovna partnerja. V podjetju Pušnik-Novljan sta sprva izvajala optično dejavnost. Šest let pozneje sta oba prestopila iz javnega zdravstva v zasebništvo in pacientom ponudila še zobozdravstvene in okulistične storitve. Od leta 2005 dalje Očesni kirurški center deluje v novih poslovnih prostorih v Novem mestu.

Preberi več

Ali je korekcija dioptrije z operacijo primerna za otroke?Staršem je hudo, ker se njihovemu otroku iz leta v leto slabša vid. Nekateri celo pomislijo, da bi otroku olajšali življenje, da bi se za vedno znebil očal ali leč. Toda, ali je to pri odraščajočem otroku sploh mogoče? Pri kateri starosti je operacija oz. korekcija vida mogoča? Dušan Pušnik, dr. med. spec. oftalmolog, nam je najprej pojasnil, kaj sploh sta ostrina vida in dioptrija, kaj pomenijo kratkovidnost, daljnovidnost, astigmatizem. Ostrina vida se pri otroku razvija od rojstva do šestega leta. To je proces, ko se možganski center za vid, 'trdi disk', uči razločevati slike. Zato je pri otrocih pomembno najprej ugotoviti, ali se jim vidna ostrina primerno razvija. Prvi pregled ostrine je nujno pri otrocih opraviti čim prej ali vsaj do tretjega leta starosti. To je ostrina vida.

Preberi več

O primernosti pacienta za operacijo sive mrene se vedno odločimo po natančnejših meritvah in po natančnem pogovoru s pacientom. O operaciji se okulist kirurg in pacient vedno odločita skupno po poglobljenem pogovoru o dobrih in nevarnih posledicah operacij.

 

© Pušnik-Novljan, okulistika, optika, zobozdravstvo d.o.o. Vse pravice pridržane.